SİGARA BÖREĞİNİZ NASIL ÇITIR ÇITIR OLUR ?

SİGARA BÖREĞİ

Merhaba arkadaşlar,
Artık size anlatacağım diye her şeye daha çok dikkat eder oldum :)
Sigara böreği başlığını gördünüz ve yaptığımız börek, çıtır çıtır olmuyor, içinden yağlar taşıyor, yerken elimize bile yağlar geliyor, diyorsanız bu yazı tam da size göre hiçbir yere ayrılmayın ;)
Malzemeleri sizin damak tadınıza göre değişir ama peynir olarak loru tercih ederseniz veya çökeleği tercih ederseniz yağları tutma riskini biraz daha ortadan kaldırırsınız. Gözlemlediğim kadarıyla bu tip peynirler yağı bünyesinde barındırmıyorlar. Malzemeleri hazırladınız ve içine yağ koyacaksanız. Ben
BÖREKLER
bir çay kaşığı kadar zeytinyağ koyuyorum. Eğer fazla yağ koyarsanız da yağlı olur ve dışa verir yağı.
Malzeme kısmı tamam ise bence asıl püf nokta sarmakta arkadaşlar, sigara böreğini ne kadar ince ve sıkı sıkı sararsanız o kadar yağı almıyor. Gevşek sararsanız, yufkanız arasına yağı çeker ve malzemelere yapışır, tabağa alınca da yağı dışına verir bu da tat olarak beklentilerinizi karşılamaz.
Buraya kadar tamam mıyız ? O zaman sırada kızartma işlemi var. Yağınız çiçek yağı olsun ve bir çimdik :) tuz ekiniz . Kızartmaya yağ ısınınca başlayınız. kızaran börekleri de havlu peçete koyduğunuz tabağınıza alınız. İşte çıtır çıtır sigara böreği, afiyet olsun, börek severler :)
                                                                                                  
http://www.kelimedamlasi.com/2020/02/dut-surubu-dut-pekmezi-dogal-mucize.html

http://www.kelimedamlasi.com/2020/03/evde-ekmek-yapimi-citir-citir-firindan.html

http://www.kelimedamlasi.com/2019/04/bel-ve-boyun-fitigi-ardic-yagi.html
 CEYDA GÜNAY

Yorumlar

Popüler Yayınlar