1 MART- GÜNEŞİ ALNINDAN ÖPEREK YAZIYORUM

Bu gün 1 Mart :) Sanki bahar gelmiş de evimize kurulmuş gibi hissetmedik mi bu sabah. Pencereleri tavana kadar, perdeleri sonsuzluğa açmadık mı? Peki ya bir badem dalının toprağa cilve yapar gibi tepeden gülümsemesine ne demeli.
     İçimize sevinç tohumları ekip, toprağı şen, kadınların umutlu, sabah en renkli alacası bol, renkleri salon ortalarına dökülen bahar dalları gibi renklenirken bizde onlarla renklenmedik mi :) Ben son bahar doğmuşum, herkes doğduğu aylara karşı özel bir sevgi,
mevsimine sıcak bir kahve ikram edermiş. Peki ya benim bahara olan ilgim :) 
   Hepimiz severiz baharı biliyorum, içimize çektiğimiz hava artık dumandan çok öte taze yaprak doldurur içimize. Tepelere çıkmak isteriz, en tepelere. Sonra en aşağılara kadar eteklerimizi yana aça aça koşmak mesela. Kışın yatağını kaptırmayan kedi bile gerinerek bir nefes alır ve kalkar yatağından. İşte ben o zaman inanırım en çokta baharın gelişine. 
    Muğla'da bahar biraz erken gelir. Muğla'nın bacaları yağmur sonrası renklerini baharla korumaya başlar. Bir de kuzu göbekleri baş verip güneşle kendine geldi mi:) yaşama sevinci tıp ki bir mantar gibi. İnsanlar bilir ki deniz onlara sadece gülümser ama yine de gülümsemelerine ve attıkları taşlarla onu çağırmalarına engel olamazlar. Huzur doldu mu içinize huzur. 
   Ahhhh Mart kimilerine ayrılığı hatırlatır ya, şimdi bir mart acı hatıraların korlarına taze tezek atar gibi körükler de geçer. Yine de mutluluğa engel mi?  Aman der kapalı balkonların kanatlarını
kırarsın bir bir. Hele de sevgi dolu, çıksın da bir laf atayım diyen taze gevrek kokulu evlerin pencerelerinden sarkan ablalar. El oğlu, kızı için üzülmeye ne hacet baksana şu penceresinden akasya, menekşe sarkan, yeni uyanmış gibi gülümseyen dallara.
     İşte bahçesine baharı karşılamaya inen bir amca, bastonlarını mı koymuş kenara :) Bahar eline, dizine, gönlüne derman vermiş demek ki. Yukarıya doğru şöyle bir bakar bakar da sanki seslenen karısının gençken pencereden bakışını anımsar. Kehribar gözleri, gözlük ardından güneşle ne de güzel parlar. Duymuyor musun bey, çok sulama sesiyle irkilir. Şimdi yemeklerde ne de güzel başıboş çocuklar gibi döner sohbetler. Kışın kekremsi  sohbetleri nasıl da eskimiş bavuluna bir şeyler koymadan gidiyor:) 
     Bir de bahar sevincimi taşır yoksa baharın enerjisini mi bilemezsin, eski bir dosttan aldığın mesajla açarsın gözlerini. Ne
mutlu olursun, selam yazar aman Allah'ım nasılda özlemiş beni, nasılsın der canım, dostum arkadaşım nicedir görüşemiyoruz, içtiğimiz kahve köpüğünde kurduğumuz hayaller geldi gözüme bir yazayım dedim, iyi misin der gibi gelir :) 
     İşte sevgili okurlarım bahar, 1 mart bana bunları hatırlatır, hissettirir, bir tohumu annesinin hadi vaktin geldi kaldır başını sözüyle siltenişini gösterir. Nice umutların öpüşü, sevginin hoşgörüyle karşılandığı, saygının ise baş tacı olduğu günlere :) bir başka yazımda sizi beklerken çok bekletmemeniz dileğiyle. :)

http://www.kelimedamlasi.com/2020/03/evde-ekmek-yapimi-citir-citir-firindan.html
http://www.kelimedamlasi.com/2018/06/evde-hamurlu-ekmek-yapimi-kabaran-ve.html


                                                                  CEYDA GÜNAY

Yorumlar

Popüler Yayınlar